Vitamínová bomba v podobě kvašené řepy s křenem
Červená řepa obsahuje mnoho vitamínu a antioxidantů. Obsahuje antokyany, které řepě propůjčují barvu. Pokud řepu zkvasíme, její blahodárné vlastnosti se ještě zvýší. Vlivem fermentace neobsahuje tolik cukru, jako čerstvá řepa. Je bohatá na enzymy a tak i snadno stravitelné. Obsahuje vitamíny a minerály, jako je vitamin C, železo a kyselina listová. Výborně se hodí k hlavnímu jídlu, místo klasické zeleniny, nebo ji můžete vyzkoušet v kombinaci s čerstvým kozím sýrem.
Proč kvašenou zeleninu?
Kvašená zelenina, včetně řepy si díky procesu kvašení zachovává vitamíny a minerály. Kvašenou řepu je možné využít jako přílohu, různých salátových dresinků nebo hamburgerů.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 175 kJ / 42 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 9,2 g |
- z toho cukry | 6,4 g |
Vláknina | 2,7 g |
Bílkoviny | 1,8 g |
Sůl | 0,97 g |
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše kvašená řepa má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: (81%) červená řepa*, (4%) křen*, mořská sůl, pitná voda. *produkt z ekologického zemědělství.
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava.
Skladování: Dodržujte zdravý životní styl.
Hmotnost: 350 g.