BIO Tofu je rostlinná alternativa masa a sýru, která je velmi populární nejen mezi vegetariány a vegany. Má vysoký podíl bílkovin, díky čemuž přispívá k růstu a udržení svalové hmoty. Neobsahuje zbytečné přídatné látky, a tak je oblíbené mezi vyznavači zdravého životního stylu. Využijete ho ve studené i teplé kuchyni. Více
BIO Tofu je rostlinná alternativa masa a sýru s vysokým obsahem bílkovin, kterou využijete ve studené i teplé kuchyni
BIO Tofu je rostlinná alternativa sýru či masa, která se pyšní svým vysokým obsahem bílkovin. Díky tomu přispívá k růstu a udržení svalové hmoty, stejně jako k udržení zdravých kostí. Proto je populární mezi sportovci, vyznavači zdravého životního stylu i lidmi, kteří chtějí zhubnout a rádi by si udrželi co největší podíl svalové hmoty.
Tofu se vyrábí z propláchnutých sójových bobů, které se nechají nabobtnat. Následně se rozmixují na jemnou kaši, která se vaří, pasíruje a dále zpracovává, dokud nevznikne hotový produkt. Je chuťově neutrální, a tak skvěle zapadne do jakéhokoliv pokrmu. Proto je oblíbené i mezi lidmi, pro které jsou jiné alternativy masa a sýru chuťově příliš výrazné. Pokud jste zastánci jednoduchého složení, jistě vás potěší, že je tofu v BIO kvalitě a neobsahuje žádné zbytečné přídatné látky.
Jedná se o variantu bez příchuti, kterou můžete dochutit podle svých preferencí. V kuchyni tak pro něj jistě najdete mnoho způsobů využití. Nepotřebuje tepelnou úpravu, a tak z něj můžete připravit lahodné rostlinné pomazánky, saláty nebo ho přidat místo sýru a šunky na pečivo. Dá se však také péct, smažit, grilovat či restovat a podávat s libovolnou přílohou. Zdatní kuchaři z něj však dovedou vykouzlit i veganské burgery, různé omáčky a zeleninové směsi, které budou díky tofu navíc bohaté na bílkoviny. Na své si ovšem přijdou i milovníci sladkého. Můžete ho totiž rozmixovat se zmraženým ovocem, a vytvořit tak lahodnou veganskou zmrzlinu. Stejně tak se dá nastrouhat a přidat do těsta, čímž zvýšíte obsah bílkovin. Fantazii se meze nekladou, a tak jistě přijdete na mnoho dalších způsobů, jak tuto rostlinou pochoutku využít.
Tofu však rozhodně není určeno jen vegetariánům a veganům. Do svých pokrmů ho zařazují také lidé, kteří se živočišným produktům nevyhýbají. Rostlinné alternativy jsou totiž skvělým zpestřením každého jídelníčku.
BIO Tofu a jeho výhody
- neochucená rostlinná alternativa masa a sýrů
- má vysoký podíl bílkovin
- neobsahuje cukr
- je v BIO kvalitě
- přispívá k růstu a udržení svalové hmoty
- využijete ho ve studené i teplé kuchyni
- připravíte z něj sladké i slané pokrmy
Složení
Voda, BIO tofu (BIO sójové boby, síran vápenatý) 49 %, mořská sůl.
Použití
Rostlinná náhrada masa. Připravena k přímé konzumaci nebo na další zpracování.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 293 kJ / 70 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasycené tuky | 0,6 g |
Sacharidy | 0,9 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 7,2 g |
Sůl | 0,81 g |
Upozornění
Uchovávejte v suchém prostředí, mimo sluneční záření při pokojové teplotě.
Minimální trvanlivost: Uvedená na obalu.
Alergenové upozornění: Vyznačené ve složení tučně.