Výrobce

Kód produktu
GBE-56395

Dostupnost
Produkt již není v nabídce

BIO Tempeh je rostlinná alternativa masa a sýru, která je velmi populární nejen mezi vegetariány a vegany. Má vysoký podíl bílkovin a neobsahuje žádný cukr. Vyrábí se fermentací sójových bobů a pyšní se především svou lahodnou oříškovou chutí. Díky tomu skvěle vynikne v kombinaci s jakoukoliv přílohou, v omáčkách či salátech. Více

BIO Tempeh - rostlinná alternativa masa a sýru s vysokým obsahem bílkovin a lahodnou oříškovou chutí

BIO Tempeh je rostlinná alternativa sýru či masa, která je oblíbená především pro svou lehce oříškovou chuť. Vyrábí se z celých sójových bobů, mezi kterými vzniká díky procesu fermentace ušlechtilá plíseň. To je také důvod, proč jej zejména vegani často používají jako alternativu plísňových sýrů. Tímto způsobem výroby se zvyšuje stravitelnost tempehu a také jeho obsah a dostupnost zdraví prospěšných látek.

Ve 100 g má 17,5 g bílkovin, které přispívají k růstu a udržení svalové hmoty, stejně jako k udržení zdravých kostí. Je tak populární mezi sportovci, vyznavači zdravého životního stylu i lidmi, kteří chtějí zhubnout a rádi by si udrželi co největší podíl svalové hmoty. Jedná se o variantu bez příchuti, která má nízký podíl soli a neobsahuje žádný cukr. Je jen na vás, jestli si ji dochutíte kořením nebo si užijete jeho přirozenou chuť. Pokud jste zastánci jednoduchého složení, jistě vás potěší, že tempeh je tvořen pouze sójovými boby v BIO kvalitě, vodou a živými kulturami. Nenajdete v něm tedy žádné zbytečné přídatné látky.

Vzhledem k tomu, že se dá tempeh použít jako rostlinná alternativa masa i sýru, najdete pro něj v kuchyni mnoho využití. Nepotřebuje tepelnou úpravu, a tak se dá použít i ve studené kuchyni. Skvěle chutná v různých pomazánkách, nakrájený na pečivu nebo jako součást salátů či veganských burgerů. Můžete ho však také péct, smažit či restovat a podávat s libovolnou přílohou. Zdatní kuchaři z něj však dovedou vykouzlit i různé omáčky a zeleninové směsi, které budou díky tempehu navíc bohaté na bílkoviny.

Tempeh však rozhodně není určený jen vegetariánům a veganům. Pro jeho lahodnou oříškovou chuť ho do svých pokrmů zařazují také lidé, kteří se živočišným produktům nevyhýbají. Rostlinné alternativy jsou totiž skvělým zpestřením každého jídelníčku.

BIO Tempeh - VanaVita

BIO Tempeh a jeho výhody

  • neochucená rostlinná alternativa masa a sýrů
  • vyrábí se fermentací sójových bobů
  • je dobře stravitelné
  • vyniká svou lehce oříškovou chutí
  • má vysoký podíl bílkovin
  • má nízký obsah soli
  • je v BIO kvalitě
  • přispívá k růstu a udržení svalové hmoty
  • využijete ho ve studené i teplé kuchyni

Složení

BIO sójové boby, voda, Rhizopus kultura.

Použití

Rostlinná náhrada masa. Připravena k přímé konzumaci nebo na další zpracování.

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty100 g
Energetická hodnota 749 kJ / 179 kcal
Tuky 8 g
z toho nasycené tuky 1,1 g
Sacharidy 12 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 17,5 g
Sůl 0,02 g

Upozornění

Uchovávejte v suchém prostředí, mimo sluneční záření při pokojové teplotě.

Minimální trvanlivost: Uvedená na obalu.

Alergenové upozornění: Vyznačené ve složení tučně.

Diskuse