VanaVita BIO Tapioková mouka

Výrobce

Kód produktu
GBE-55561

Dostupnost
Produkt již není v nabídce

BIO Tapioková mouka je škrob získaný z hlíz manioku jedlého v BIO kvalitě. Je přirozeně bezlepková, a tak je vhodná pro celiaky a lidi, kteří se lepku vyhýbají. Má nízký obsah tuku a vysoký podíl sacharidů. Můžete ji využít k přípravě zdravých dezertů nebo na zahuštění omáček. Více

BIO Tapioková mouka - bezlepková mouka, která je skvělým zdrojem sacharidů

BIO Tapioková mouka je bezlepková alternativa ke klasické pšeničné mouce. Do svých pokrmů ji tak mohou přidat celiaci, lidé, kteří se vyhýbají lepku, ale také vegani. Má totiž čistě rostlinný původ. Jedná se o škrob, který se získává z hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta). Vyrábí se ze škrobnaté kapaliny získané z kořene manioku. Voda v kapalině se nechává postupně odpařit, dokud nezůstane jemný prášek. Z toho se pak v dalších krocích vytváří tapioková mouka. Ta má poměrně neutrální chuť, a tak se dá skvěle použít jako zahušťovadlo do omáček. Skvělou službu však udělá také při přípravě zdravých dezertů.

BIO Tapioková mouka - VanaVita

BIO Tapioková mouka a její výhody

  • slouží jako alternativa ke klasické pšeničné mouce
  • neobsahuje lepek
  • má nízký podíl tuku
  • má neutrální chuť
  • je vhodná pro celiaky
  • je veganská
  • dá se použít na zahuštění omáček i při přípravě zdravých dezertů

Složení

BIO škrob z hlíz manioku jedlého (Manihot esculenta)

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty100 g*RI na 100 g
Energetická hodnota 1498 kJ/ 358 kcal 17,8 %
Tuky 0,5 g 0,7 %
z toho nasycené tuky 0,5 g 2,5 %
Sacharidy 89 g 34,2 %
z toho cukry 3,4 g 3,8 %
Bílkoviny 0,5 g 1 %
Sůl 0,01 g 0,2 %

*Referenční hodnota příjmu průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal).

Upozornění

Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Minimální trvanlivost: Uvedená na obalu.
Alergenové upozornění: Může obsahovat stopy ořechů.

Diskuse