Instantní obilná kaše - nezbytná a samozřejmá součást výživy sportovců a všech lidí dbající na racionální stravu. Rychlá příprava, výborná chuť, prakticky bez tuků, zlepšuje imunitu, zasytí na dlouhou dobu...
Instantní obilné kaše jsou již po celou řadu let nezbytnou a samozřejmou součástí výživy sportovců a vlastně všech lidí dbající na racionální stravu. Většinou tvoří základní součást na sacharidy bohaté snídaně, kdy tyto kaše dodávají svým konzumentům pomalu se uvolňující a vstřebávající cukry na několik hodin a tím zajišťují stabilní hladinu krevní glukózy – výsledkem je dostatek energie bez jakýchkoliv výkyvů. To vše platí i pro kakaovou kaši Fitness Protein Mash, ale to není zdaleka vše! Tato novinka na trhu má ještě něco navíc - a to je velmi podstatné.
- Velmi rychlá příprava
- Výborná chuť
- S vysokým obsahem bílkovin
- Prakticky bez tuků
- Dodá potřebnou energii
- Pro zdravý životní styl
- Zlepšuje imunitu
- Zasytí na dlouhou dobu
Asi žádná kaše nemůže konkurovat této v koncentraci bílkovin. Výrobek je koncipován tak, že poměr sacharidů a bílkovin je 2:1, tedy dvojnásobek komplexních, pomalu stravitelných sacharidů vůči hrachové bílkovině s koncentrací 23% - a to není rozhodně málo. Převaha sacharidů je naprosto nutná, protože je třeba vždy zajistit jejich dostatek pro hrazení nejenom energetických procesů, ale i pro samotné trávení bílkovin. Ty představují pro zažívací trakt největší zátěž, tedy výše zmíněný poměr se jeví jako optimální.
Velkou výhodou je i téměř nulový obsah tuků, které mají dvojnásobný energetický obsah a tím i zbytečně zvyšují již dost tak velkou kalorickou hodnotu stravy u většiny konzumentů. Pokud zalijeme kaši horkou vodou, tak je to jistě pro trávicí systém „lehčí" varianta, ale použitím teplého mléka ideálně skloubíme spektrum aminokyselin hrachové bílkoviny s velmi hodnotnými aminokyselinami mléčné bílkoviny a zároveň zvýšíme i celkový příjem bílkovin. S mlékem se množství bílkovin bude přibližovat 30 gramům a to je již významná jednorázová dávka.
Pokud ovšem použijete kaši jako zdroj energie před zátěží (optimálně jednu hodinu), tak vždy pouze s vodou! Mléko totiž obsahem mléčného tuku a laktózy zpomaluje trávicí procesy a kaše by mohla „ležet" v žaludku v průběhu fyzické zátěže. Tedy je třeba vyzkoušet individuální snášenlivost kombinace s mlékem. Pokud použijeme kakaovou kaši po tréninku, tak mléko prodlouží její trávení a vstřebávání na delší časové období a zároveň tato kombinace poskytne kromě sacharidů na doplnění svalového glykogenu i veškeré potřebné aminokyseliny na obnovu a tvorbu svalové hmoty.
Ať již budete ředit kaši mlékem nebo vodou, tak vždy bude znamenat přínos pro náš jídelníček. Instantní forma představuje prakticky bezpracnou a hlavně velmi rychlou variantu přípravy a tak již neexistují žádné výmluvy na nedostatek času, proč si nedopřát velmi chutnou, na energii a bílkoviny vydatnou snídani!
NUTRIČNÍ HODNOTY
ve 100 g | v porci (50 g směsi + 150 ml vody) | |
Energetická hodnota | 1192 kj/281 kcal | 599 kj/141 kcal |
Bílkoviny | 23,1 g | 11,6 g |
Sacharidy | 43,2 g | 21,6 g |
z toho cukry | 0,6 g | 0,3 g |
Tuky | 1,3 g | 0,7 g |
z toho nasycené | 0,4 g | 0,2 g |
Vláknina | 2,1 g | 1,1 g |
Sodík | 0,02 g | 0,01 g |
Parametry
Hmotnost balení | 600 |
---|