Zkuste bílý cukr nahradit datlovým sirupem. Je to zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí a vody, má výraznou chuť a svou konzistencí a barvou připomíná med. Má nízký glykemický index, díky němuž nedostanete po jeho konzumaci hned hlad a chuť na něco hříšného.
Na rozdíl od klasického cukru nezatěžuje slinivku a nepřekyseluje žaludek. Datlový sirup má široké využití v gastronomii, a proto by neměl chybět ve Vaší kuchyni!
NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100 G:
Energetická hodnota | 1371 kJ/324 Kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 75 g |
- z toho cukry | 62 g |
Tuky | 0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sůl | 0,112 g |
Vláknina | 7,8 g |